alya zahra is growing

alya

Advertisements

Comments (2) »

NOTICE – Updated…

bye bye bengelina.wordpress.com

mommy tukar ke:

http://bengelina.blogspot.com/

so kwan2 sila jenguk sini yer… then sila2 la jd follower mommy k…. thx…

sob sob sob… soh daddy transfer blog ni ke blogspot… dier x layan… sayang semua tulisan dn luahan mommy… ada x sesapa leh tlg ajar… mcmner nak transfer contest blog ni ke blog baru…. sob sob sob…

Leave a comment »

NOTICE…

bengelina switch to blogspot… new URL will be announced later…..

Comments (1) »

alya dah 10 bulan…

Alhamdulillah… rezeki mommy ngn daddy… alya membesar tanya ada masalah… nak jaga pun x susah… sekejap je dh 10 bulan… jgn aaa cpt besar Alya… kang mommy daddy x puas bermain…. dah la malam baru leh jumpa… silap2 masa ambil alya dh tdo… lov u sayang…

IMG_3785

bnyk lg gmbr nak upload… later la… malas nak resize gmbrnyer… baru copy dr camera daddy…

Comments (3) »

gegerl @midvalley…

sajer jalan2… bwk zakwan…

P1020391

Leave a comment »

raya haji ni…

hmmm… raya haji ni plan nak cuti awal… 26hb dah cuti kot… balik rembau dlu… MIL buat kurban… lembu sekor… utk kami sekeluaga… thanks mak.. hikhikhik… mak ckp dier buat lepas solat jumaat… maka abisler plan nak balik kluang jumaat tu… yelaa sian lak kt daddy… sure dier loteh nolong apa yg patut… so balik kluang hari sabtu la… jd ler dr x balik… so 2 in 1… dpt balik rembau n kluang…

harap2 abah ada simpankan daging n tulang utk bawak balik kluang… hikhikhik… lagi mengharap kalu angah enon boleh masakkan sup tulang lembu or kari tulang lembu… adeh xleh nolak ni… pastu atok bakar ikan terubuk cecah kicap… yadeeeh…. xmo lauk lain dah… tp lagi best kalu ada sambal tempoyak pucuk dedaunan… or sambal udang petai (walau aku x makan petai… dpt sambalnyer ngn udang pon sodaap….

pastu balik kluang… harap2 mak masak soto… hmmm sedih gak bila pk tahun ni… anak2 ppuan dier balik umah mertua… harap2 mak paham la yer… kami semua mengamalkan policy adil, ikut turn… xmo berat sebelah… hehehhe… lagipun kitaorg akan balik cuma lmbt je sikit… heheheh…

Leave a comment »

An apple a day keeps the doc away!

Alhamdulillah… skrg ni mood makan anak mommy dh ok… kalu sebulan lalu… susahnyer nak bg makan.. abis disemburnyer… tp skrg selagi dia tak geleng kepala.. selagi tu la boleh sumbat mulut dier…

mommy pun dh excited bg alya makan mcm2… bubur nasi, ayam KFC, mashed potatoes, cake, biscut, roti, vitagen and jugak buah… especially apple merah… hmm tp bukan sebarang apple merah la.. nak apple yg rangup jer… apple basau dier xmo.. memilih gak cik kak ni…

smlm abis la separuh biji apple dier makan… Alhamdulillah… amik ayat kak wati.. ” an apple a day keeps the doc away!” chaiyok sayang…

P1020310

alya gak dh semakin aktif… xleh makan benda manis terlebih sikit… abis 3 jam pastu x reti duduk diam.. oooolat gendon btol… smlm mommy bagi makan apple pas magrib… abis xmo tdo… huhuhuh pasni no more apple ye yang – utk malam jela…. mommy pun skrg dh bekalkan alya buah ke school.. kadang pisang, apple, pear… tgk mana sempat la…

P1020263

aktiviti pagi hari...

P1020267

mula la tu... pantang nmpk mommy pegang camera..

P1020274

puas hati dpt apa yg dihajat...

P1020292

sungguh2 kan saya mkn apple...

P1020299

hmm posing dlu...

P1020308

hmmm apa tgk2 ni...

P1020314

nak abis dh ni mommy.. nak lagi nak lagi...

pasni bnyk lg gambar dier… mm plan nak beli la kerusi utk alya… senang sikit nak bg dier makan… letak dlm budget bulan ni ye alina… harap2 cukup…

 

Leave a comment »

oooolat gendon…

perh… mcm2 tempat dier nak pergi… suka amik tau mcm2 benda… pak arab ckp kt luar pintu pun dier x cukup kaki nak g dgr… abang iran naik satu lift abies dier nak tegur… nyonya dok jemur cucu (baby tew) sebab demam kuning pun dier sibuk nak tengok… adeh…. tgk jela mcm2 dier buat…

celah kain daddy...buat muka kunun la tuIMG_3630tgk tu… celah kain daddy.. celah meja laptop mommy…

IMG_3634IMG_3637jalan2 satu rumah dlu…

IMG_3644IMG_3645IMG_3646IMG_3647

see dah kata… bawah kerusi… bawah meja… semua tempat la… susun pinggan mangkuk…cuma toilet jela x masuk lagi… kaw larangan ok… harus ditutup sentiasa…

Comments (2) »